αυτοανοσα θεραπεια - AN OVERVIEW

αυτοανοσα θεραπεια - An Overview

αυτοανοσα θεραπεια - An Overview

Blog Article

Η ποσότητα του καφέ που πίνουμε επηρεάζεται από τα γονίδιά μας

Η γυμναστική στη μέση ηλικία επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων

Δεν υπάρχουν προληπτικά μέτρα για τον υποθυρεοειδισμό. Το μόνο όπλο είναι η έγκαιρη διάγνωση. Για το λόγο αυτό άλλωστε όλα τα νεογέννητα μωρά υποβάλλονται σε ανιχνευτικό έλεγχο την τρίτη με πέμπτη ημέρα από τη γέννηση τους, προκειμένου να προληφθεί ο νεογνικός υποθυρεοειδισμός.

Ούτε τα ελληνοτουρκικά χρωματίζουν το προεκλογικό τοπίο ούτε ο πόλεμος στην Ουκρανία

Όταν δεν αντιμετωπίζεται έγκαιρα μπορεί να οδηγήσει και αυτή σε κώμα. 

H Τεχνητή Νοημοσύνη στη μάχη κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου

Διατήρηση του βάρους του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα σε συνδυασμό με τακτική άθληση 

. Αυτά μπορεί να είναι είτε πολύ σκληρά, σαν κατσίκας είτε υδαρή και μη καλά σχηματισμένα.

Το ΣΕΕ αποτελεί ακόμη ένα αίνιγμα. Δεν υπάρχει καμία παθολογία, κανένα προφανές αίτιο και καμία οριστική θεραπεία. Πρόκειται για μία ιατρικά ανεξήγητη πάθηση όπως το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης, η Λειτουργική Δυσπεψία, το Σύνδρομο Ινομυαλγίας, ο Θωρακικός Πόνος Μη Καρδιολογικής Αιτιολογίας ή η Ευερέθιστη Κύστη, στη λίστα των οποίων έρχεται να προστεθεί.

Στις περιπτώσεις που φταίει ο ίδιος ο θυρεοειδής τότε ο υποθυρεοειδισμός λέγεται πρωτογενής ενώ στις περιπτώσεις που φταίει η υπόφυση ή ο υποθάλαμος (δεν στέλνουν μήνυμα) λέγεται δευτερογενής.

Το φάσμα εκδηλώσεων των επιπλοκών είναι πολύ μεγάλο, μια και προσβάλλονται πολλά όργανα και συστήματα. Αυτό οδηγεί σε μεγάλη νοσηρότητα και θνησιμότητα όταν ο σακχαρώδης διαβήτης δεν αντιμετωπίζεται έγκαιρα. Οι χρόνιες επιπλοκές είναι:

Οι επιστήμονες μέχρι σήμερα πίστευαν ότι άπαξ και εκδηλωθεί ο διαβήτης δεν υπάρχει γυρισμός. Ωστόσο, όλο και περισσότερα είναι τα επιστημονικά τεκμήρια που υποδεικνύουν ότι η δραστική απώλεια βάρους μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα, αποκαθιστώντας την παραγωγή ινσουλίνης και τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Συγκλονίζει η Μαριλένα Ράδου: «Έπαθα αλωπεκίαση και έρπητα ζωστήρα»

. Στην πρώτη περίπτωση ο ασθενής νιώθει ότι το έντερο του δεν έχει αδειάσει με την κένωση και έχει την τάση να την επαναλάβει. Στη δεύτερη περίπτωση ο ασθενής νοιώθει πολύ μεγάλη ανάγκη για άμεση αφόδευση, γεγονός που στην κυριολεξία τον more info αναγκάζει να τρέχει στην τουαλέτα.

Report this page